Kom igång med Google Authenticator (2FA) för att kunna handla bitcoin

Nästan alla handelsplatser kräver att man använder appen Google Authenticator för tvåfaktorverifiering (two factor authentication, 2FA) vid inloggning och transaktioner i kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Litecoin.

Vad är Google Authenticator och 2 factor authentication (2FA)?

Tvåfaktorverifiering som 2 factor authentication kan översättas till handlar om att du ska ange ett extra lösenord utöver det ordinarie lösenordet. Bra verktyg för tvåfaktorverifiering bygger på att du måste dels ha med dig någonting och dels kunna någonting utantill.

Exempel: Du har med dig din mobiltelefon med Google Authenticator och du kan ditt vanliga lösenord utantill.

Om en hackare kommer åt ditt vanliga lösenord så kommer de inte åt dina pengar för de har inte tillgång till din Google Authenticator. Om en tjuv stjäl din mobil så kommer inte de heller åt dina pengar för de kan inte ditt vanliga lösenord.

Det Google Authenticator gör är att de slumpar fram engångskoder som är giltiga i 30 sekunder. Genom att använda en engångskod som bara gäller ett kort tag och ett lösenord som du håller hemligt blir ditt konto säkrare.

Att installera Google Authenticator och koppla det till en handelsplats

Att installera en app räknar jag med att du vet hur du gör. Gå till stället där du laddar ner appar och sök efter Google Authenticator och installera.

När du öppnar Google Authenticator och ska lägga till en ny webbplats så trycker du på plustecknet i appen. På datorn går du till den sida på webbplatsen under inställningar / säkerhet där de erbjuder dig att koppla ihop ditt konto med en Google Authenticator. Du kommer då få se en fyrkant som du ska scanna med appen i mobilen.

Titta efter en backupkod innan du scannar av koden i bilden ovan. Ofta finns en backupkod som kan antecknas och användas ifall du tappar din mobil.

Scanna sedan med appen Google Authenticator tills den hittar rätt. Du kommer då börja se engångskoder i mobilen för just denna handelsplats. Ange den engångskod du ser på handelsplatsen i en ruta intill bilden och aktivera kopplingen.

Nu är detta ihopkopplat. Du kommer få göra det här för i princip alla handelsplatser som exempelvis Binance och Coinbase. du använder för att köpa och sälja kryptovaluta. Vissa handelsplatser erbjuder backupkoder ifall du tappar din mobil, andra har besvärligare lösningar där du får kontakta kundtjänst och bevisa att du är du.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.