Bitcoin trading och handel med kryptovalutor

För den som inte enbart är intresserad av långsiktigt ägande av bitcoin och andra kryptovalutor utan istället vill försöka tjäna pengar under några dagar, timmar eller minuter så är IG Markets en seriös aktör med svensk support.

IG Markets är pålitliga och har svensk support

IG Markets är börsnoterat i London och ingår i FTSE 250-index, dvs det är ett av de 101 till 350 största företagen på Londonbörsen. Det här är ett oerhört seriöst företag med fantastisk support och de håller utbildningar på svenska via webinar regelbundet. Det som IG Markets tillhandahåller är en stabil och välfungerande handelsplattform för Contracts For Difference (CFD).

Contracts for Difference – CFD-kontrakt

CFD-kontrakt innebär att du alltid handlar med hävstång och att du inte äger underliggande tillgång. Istället så tjänar du eller förlorar på förändringarna i priset från det att du köper till du säljer. Du kan också sälja först om du tror på nedgång och sedan köpa tillbaka för att stänga en position.

IG Markets erbjuder CFD-kontrakt på alla möjliga saker som enskilda aktier, aktieindex, valutor, guld och numera även kryptovalutorna Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum (Ether), Litecoin och Ripple. Det är inte alla kryptovalutor men det är de största och tryggheten i att ha en seriös aktör med svensk support är värd en hel del.

Säkerhetskrav vid CFD-handel

Att förstå hur säkerhetskraven fungerar är viktigt för att inte spränga sitt konto på IG Markets eller någon annan handelsplats för CFD. Om man handlar skillnaden i euro/dollar på IG Markets så är säkerhetskravet bara 3,33%. Det vill säga om du köper $1000 och säljer motsvarande summa i euro så behöver du bara ha 3,33% * $1000 = $33,3 på ditt konto som säkerhet för denna position. I takt med att valutorna rör sig så uppstår vinster eller förluster som du också måste ha täckning för men säkerhetskravet gör att du redan med $100 på kontot kan ta en position som motsvarar $1000 i eur/usd och klara en förlust på $67 innan de stänger din position åt dig på grund av att du har för lite pengar på kontot.

För kryptovalutor är säkerhetskraven numera betydligt högre än för valutor. För bitcoin är IG Markets säkerhetskrav 50% för icke-professionella kunder och 13,5% för professionella sådana. 50% säkerhetskrav gäller för samtliga kryptovalutor på IG Markets för icke-professionella kunder medan professionella kunder har 13,5% eller 22,5% beroende på kryptovaluta.

Detta innebär att för dig som är icke-professionell kund så blir inte hävstången så stor, maximalt 2 ggr insatsen.

Kom igång med IG Markets

Att handla på IG Markets är inte svårt men det är också lätt att göra fel i början. Börja därför med att skapa ett konto på www.ig.com/se/valkommen och välj sedan under Dashboard att klicka på Öppna plattformen som är länkad under rubriken Demokonto för att pröva på med låtsaspengar. Öppnar du plattformen från länken under rubriken CFDs så blir det handel med riktiga pengar efter att du gjort en insättning.

Genom att handla CFD-kontrakt med låtsaspengar under demoplattformen på IG så får du en känsla för hur det fungerar med stoploss, limit och att skillnaden mellan köp- och säljkurs kan göra att du blir utstoppad direkt om du har för snål stoploss.

När du lärt dig plattformen, antingen genom demohandel i några dagar eller genom IG Markets webinar på IG Academy så är du redo för en insättning och riktig handel.

Mitt tips är att stanna som icke-professionell kund i åtminstone några år för att ha ett starkt kundskydd. För nyheter från IG finns ett marknadsbrev som kommer ut dagligen som skrivs av https://twitter.com/ErikHansen_IG

Lycka till i handeln!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.